İncili’den Meram’a değer projeler

İncili’den Meram’a değer projeler
AK Parti’den Meram Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Zekeriya İncili, projelerini açıklayarak, Meram’a nefes aldıracaklarını, Meram’ı Konya’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceklerini söyledi

AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili, hazırladıkları projelerden bazılarını kamuoyu ile paylaştı. “Meram’a Değer, Konya’ya Değer, Türkiye’ye Değer” diyerek aday adayı olan İncili’nin ekonomi, turizm, kültür-sanat, eğitim, tarım gibi kategorilerde hazırladıkları projeler dikkat çekti.

MERAM’A YENİ BİR MERKEZ; KORU MERAM

Girişimci belediyecilik anlayışıyla Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne uygun şekilde Meram’ı yöneteceklerini açıklayan AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili, amaçlarının bürokrasiyi azaltmak, maliyet etkinliği sağlamak, suni engelleri ortadan kaldırmak ve hedeflere daha hızlı ulaşmak olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve 2023 Büyük Türkiye hedefleri doğrultusunda Meram’ı Konya’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz” dedi.

Koru Meram Projesi’ni açıklayan İncili, “Koru Meram, 755 bin metrekare alana yayılacak olan bir Tabiat Parkı Projesi’dir. Dünyadaki örneklerde olduğu gibi bir merkez görevi üstlenecek ve bütün yapılanma Koru Meram’ı merkez alarak çevresinde şekillenecektir. Koru Meram’ı merkez alarak Meram’ın tarihini baştan yazmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

incili-(2).jpg

CADDE MERAM, MERAM’IN İSTİKBALİ OLACAK

Hz. Mevlana Türbesi’nden itibaren Meram’ın merkezine bir hat projelendirdiklerini belirten İncili, şunları kaydetti: “Mevlana’dan Yeni Meram merkezine 4,5 km uzunluğunda doğrudan ulaşım, ticaret ve yaşam hattı oluşturulacaktır. Yeni Meram merkezine kan pompalayan bir atar damar işlevi görecek olan bu hat sayesinde Meram canlı ve nefes alan bir merkez haline gelecektir. Bu hat tamamen yayalara açık olacak ve nostaljik tramvay bu hat üzerinde ring yapacaktır. Bu tramvay ile Konya’ya gelen konukları hem Meram’ın içlerine taşımış olacağız hem de Meram’ın tarihine ve vizyonuna uygun bir proje olacak. Etrafında 2-3 katlı ticaret merkezlerinde olduğu bu caddeye İstikbal ismini verdik. Meram’ın istikbali bu cadde ile parlak olacak, gelişim ve kalkınma hızlanacak.”

KENTSEL DEĞİL DEĞERSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da dikkat çeken İncili, “Kısa vadeli projelerimizde önemli bir yeri olan Mahalle Meram Projesi, mevcut mağduriyetlerin giderilmesi için önemli bir adım olacaktır. Kentsel Değil; Değersel Dönüşüm diyerek, kentin değerini arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak organik büyümeyi/gelişmeyi sağlayacağız” diye konuştu.

incili.jpg

TARIM İHTİSAS SANAYİ OLUŞTURULACAK

Oluşturacakları Tarım İhtisas Sanayi alanı hakkında da bilgi veren İncili, “7,5 milyon metrekare alanda tarım ürünleri, makineleri ve bağlı endüstrilerinin faaliyet göstereceği ihtisas organize sanayisi oluşturulacaktır. Bu sayede bölgemizde çok ciddi şekilde yeni istihdam alanları açılmış olacak ve gençlerimiz Meram’dan çıkmadan kendilerine iş sahası bulabileceklerdir” dedi.

5 YILDA 60 MİLYON TL’LİK YAKIT VE ENERJİ TASARRUFU

Güneş enerjisi sayesinde belediyenin tasarruf edeceğine dikkat çeken İncili, şöyle konuştu: “Kurulacak dev güneş enerjisi santrali ile belediyemiz çevreci belediye olmak adına öncü rol üstelenecektir. Bu sayede belediyemizin tüm enerji ihtiyacı buradan karşılanacaktır.

Ayrıca belediyemiz adına hizmet veren tüm araçlar mümkün mertebe elektrikli araca çevrilecek olup 5 yıl sonunda 60 Milyon TL’lik yakıt ve enerji tasarrufu sağlanacaktır.”

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ENERJİ

İncili, çiftçilere yönelik projelerden de bahsederek, ücretsiz enerji sağlayacaklarını belirtti. “Kurulacak güneş enerjisi santralinin elde edeceği enerjinin belediye ihtiyaçlarından arta kalan kısmı ihtiyaç ve hayır sahibi kurumlar ile tarımsal faaliyet yapan çiftçiye ücretsiz verilecektir” diyen İncili, bu sayede çiftçi ve kurumlara 40 Milyon TL destek sağlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum