İngiltere Başbakanı Cameron Polonyalı mevkidaşı Szydlo ile görüştü

İngiltere Başbakanı Cameron Polonyalı mevkidaşı Szydlo ile görüştü
Polonya'dan İngiltere'nin AB'de reform talebine destek

LONDRA (AA) – Polonya Başbakanı Beata Szydlo, İngiltere’nin Avrupa Birliği ile reform müzakerelerini desteklediklerini, AB vatandaşları için sosyal yardımların kısıtlanması planının görüşülmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Polonya’nın başkenti Varşova’ya resmi ziyareti kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Polonya Başbakanı Beata Szydlo İngiltere’nin sosyal yardımların yeniden düzenlenmesi planında Polonya vatandaşlarının dezavantajlı durumda kalmaması gerektiğini belirtti.

Szydlo, “Başbakan Cameron’ın ülkesinde rekabet ortamını iyileştirmeyi, bürokrasiyi azaltmayı, ulusal parlamentoların daha fazla önem kazandırmayı hedefleyen çözümlerini tam anlamıyla destekliyoruz” dedi.

İngiltere’de yaşayan Polonya vatandaşlarına da değinen Syzdlo, “Çözülmesi gereken bazı konular her zaman var. Britanya’da bir milyonun üzerinde Polonyalı yaşıyor ve çalışıyor. Onların çalışmaları Britanya’nın gayri safi milli hasılasını artırıyor. Polonya vatandaşlarının da Britanyalılar gibi aynı fırsatlardan faydalanabilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Cameron ise ülkesi ve Polonya’nın, Rusya kaynaklı güvenlik endişeleri de dahil olmak üzere pek çok farkı konuda “stratejik ortaklık” yolunda ilerlediğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.