"İnsani Yardıma İhtiyacımız Yok, Ambargo Kaldırılsın"

"İnsani Yardıma İhtiyacımız Yok, Ambargo Kaldırılsın"
Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes:- "Venezuela halkına ait olan yaklaşık 20 milyar dolar, ABD tarafından bloke edilmiş durumda. İnsani yardıma ihtiyacımız yok. Üzerimizde oynanmakta olan oyunun parçası olan bu yaptırımları ve amb

ANKARA (AA) - Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, ülkesine ait yaklaşık 20 milyar doların, ABD tarafından bloke edildiğini anımsatarak, "İnsani yardıma ihtiyacımız yok. Üzerimizde oynanmakta olan oyunun parçası olan bu yaptırımları ve ambargoyu derhal kaldırmalarını istiyoruz." dedi.

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tülin Oygür ve beraberindekiler Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından başlatılan imza kampanyasına destek vermek amacıyla Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Büyükelçi Jose Gregorio Bracho Reyes, Türk halkına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin her köşesinden, herhangi bir sosyal sınıf farkı olmaksızın siyasi ideolojiye dayanmayan mesajlar aldıklarını söyledi. Türkiye'nin ülkesine verdiği desteğin kendilerine cesaret aşıladığını belirten Reyes, ülkesine yönelik vahşi saldırılar düzenlendiğini ve bunları yapanların "diplomasi" nedir bilmediklerini kaydetti.

Reyes şöyle devam etti:

"Bugün yaşamakta olduğumuz saldırıların amacı Venezuela'daki Nicolas Maduro hükümetini görevden almaya yönelik değil. Bu saldırıların yegane amacı Hugo Chavez ile birlikte kıtada yeşeren ve hayat bulan barışçıl ve devrimci hareketi kıtadan tamamıyla silebilmek. Bu, sadece Venezuela'ya karşı değil, aynı zamanda Brezilya, Ekvator, Arjantin, Bolivya ve Paraguay'a karşı, Orta Amerika ve Karayipler coğrafyasına karşı. Bu noktada Karayipler coğrafyası artık ayağa kalkıp 'yeter' diyebilmeli."

Ülkesinin ekonomik, siyasi, psikolojik ve medyatik birçok savaşa maruz kaldığını ve direndiğini anlatan Reyes, "Olmayan hükümetler icat edilip daha sonra uluslararası kamuoyunda bu hükümetlerin tanınması söz konusu oluyor. Bu, doğrudan bir darbedir. Uluslararası kamuoyunda Juan Guaido adı verilen bir kuklayı tanıyarak yanlış bir demokrasi anlayışına insanları inandırmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Bu ülkelerin, insani yardım gibi "gülünç" bir bahane öne sürdüklerini kaydeden Reyes, "Bize ait olan paraya ne şekilde el koyduklarını hiçbir şekilde beyan etmiyorlar. Venezuela halkına ait olan yaklaşık 20 milyar dolar, ABD tarafından bloke edilmiş durumda. Bizim insani yardıma ihtiyacımız yok. Üzerimizde oynanmakta olan oyunun parçası olan bu yaptırımları ve ambargoyu derhal kaldırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

-"Maduro'nun tam ve koşulsuz olarak yayındayız"

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tülin Oygür ise Türkiye'nin tam yüz yıl önce Kurtuluş Savaşı'ndan ayağı kalktığını ve Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden doğduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye bağımsızlığını kazandırdığını söyledi. Türk halkının emperyalizmin yüzünü çok iyi tanıdığını dile getiren Oygür, "Devletimiz, Türk halkı ve Vatan Partisi olarak bu antiemperyalist mücadelesinde biz Venezuela halkının ve Maduro'nun tam ve koşulsuz olarak yanındayız." dedi.

Venezuela'ya yönelik saldırılarılara karşı durmanın, insanlığın birinci görevi olduğunu belirten Oygür, topladıkları imzaları Büyükelçi Reyes'e iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.