İnternet üzerinden yapılan şikayetler

İnternet üzerinden yapılan şikayetler
Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarı:- "Hastaneler ve havayolu şirketleri elektronik şikayetleri değerlendirme konusunda otel işletmelerine göre çok daha başarılı"

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı, hastaneler ve havayolu şirketlerinin elektronik şikayetleri değerlendirme konusunda otel işletmelerine göre çok daha başarılı olduğunu bildirdi.

Yaşar Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Aşman Alikılıç ile Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı'nın Türkiye genelinde hizmet veren özel hastaneler, özel havayolu şirketleri, otel ve tatil köyü işletmelerine yönelik gerçekleştirilen binin üzerinde elektronik şikayeti incelediği belirtildi.

Müşterilerin şikayetlerini firma ve şirketlere iletebilmesini sağlayan, 2 milyonun üzerinde üyeye sahip popüler bir internet sitesinde bir yıl boyunca paylaşılan şikayetlerin içeriğini ve yüzde kaçının cevaplandırıldığını araştıran akademisyenler, erkeklerin kadınlara göre daha yüksek oranda şikayette bulunduklarını tespit etti.

Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı, yaptıkları araştırmada otel ve tatil köylerine yönelik 397 şikayetin 384'ünün cevapsız kaldığını, hastanelere yönelik 316 şikayetten ise 30'una dönüş olmadığını belirtti.

"Hastaneler ve havayolu şirketleri elektronik şikayetleri değerlendirme konusunda otel işletmelerine göre çok daha başarılı" ifadelerini kullanan Sarı, her 3 sektör için de bu oranın yüzde 100'lere ulaşması gerektiğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.