İpek Soylu'nun hedeflerinde "limit yok"

İpek Soylu'nun hedeflerinde "limit yok"
Milli tenisçi İpek Soylu:- "Hedeflerimle ilgili bir limitim yok. Olabildiğince en iyi şekilde çalışıp, en hızlı şekilde sıralamada ilk 100'e girmek istiyorum"- "Serena Williams, benim için gelmiş geçmiş en iyi kadın tenisçi. Umuyorum bir gün karşısında oy


İSTANBUL (AA) - KEMAL ÇOLAK - Milli tenisçi İpek Soylu, 2015'in kendisi için çok güzel geçtiğini, 2016'da da dünya sıralamasında ilk 100'e girmek istediğini belirterek, "Hedeflerimle ilgili bir limitim yok" dedi.

İpek Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da geride kalan hafta katıldığı ITF Turnuvası'nda çiftlerde şampiyonluk sevinci yaşadığını hatırlatarak, "Benim için güzel bir hafta oldu. Teklerde ikinci turda kaybettim ama çiftlerde şampiyonluğa ulaştım. Haftayı şampiyon tamamlamak güzel bir duygu" ifadesini kullandı.

Milli tenisçi, 2015 yılının kendisi için çok güzel geçtiğini belirterek, "Hedeflerime ulaştım. Şu anda dünya 160'ıncısıyım. Bundan sonra her şey daha da zorlaşacak. Çalışmalarımı en iyi şekilde yapıp, grand slamlerde başarılar elde etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda bu sezon da mücadele edeceğini kaydeden 20 yaşındaki sporcu, şöyle devam etti:

"Hedeflerimle ilgili bir limitim yok. Olabildiğince en iyi şekilde çalışıp, en hızlı şekilde ilk 100'e girmek istiyorum. İstanbul Cup'ta da bir ya da iki tur kazanmayı değil, elimden gelenin en iyisini her maçta yapıp, en iyi sonucu almayı istiyorum."



- "En iyi bayan tenisçi Serena Williams"



İpek Soylu, kariyerinde 21 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Serena Williams'ın dünyanın en iyi kadın tenisçisi olduğunu belirtti.

Dünya sıralamasında 157 haftadır ilk sırada yer alan Williams'ın çok büyük bir sporcu olduğunu vurgulayan milli tenisçi, şunları ifade etti:

"Serena Williams, hem benim dönemimde olduğu hem de sürekli seyredebildiğim için bana göre gelmiş geçmiş en iyi kadın tenisçi. Çok fazla artı yönleri var. Şampiyon bir sporcu. Umuyorum bir gün karşısında oynama fırsatı yakalarım."

Erkeklerde dünya sıralamasının üç numarası İsviçreli tenisçi Roger Federer'i de çok sevdiğini anlatan İpek Soylu, "Geçen sene İstanbul Cup'a gelmişti. Herkes için çok güzel bir fırsattı bence" diye konuştu.

İpek Soylu, son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken milli tenisçi Çağla Büyükakçay'la ilgili değerlendirmede de bulunarak, "Çağla'yla hem takım arkadaşıyız hem de sürekli antrenman yapıyoruz. Çok güzel bir hafta geçirdi. İnsan olarak da kendisini çok seviyorum. Umuyorum o da ilkleri başarır ve çok güzel bir sene geçirir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.