Irak Meclisi'nden partilere birlik çağrısı

Irak Meclisi'nden partilere birlik çağrısı
Irak Meclis Başkanlığı:-"Meclis toplanmasındaki gecikme Irak'ı gerçek tehlikeye sevkeder ve terörün siyasi anlaşmazlıklardan fırsat kollamasına neden olur"-"Dün Bağdat'ta yaşanan şiddetli saldırılar, terör örgütü DAEŞ'in sivilleri hedef almada yeni vahşi

BAĞDAT (AA) - Irak meclisi, siyasi kriz ve güvenlik sorunlarına karşı partilere anlaşmazlıklarını aşarak, ortak hareket çağrısı yaptı.
Meclis Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, meclisteki siyasi grup liderleri ve Güvenlik ile Maliye Komisyonu başkanlarının siyasi, ekonomik alanlar ve güvenlikteki krizlere çözüm yollarını ele alması için pazar günü "özel" toplantı gerçekleştirmesi istendi.
-Meclisin toplanması
Açıklamada, ayrıca siyasi gruplar arasındaki ihtilafların giderilip, meclisin bir an evvel toplanmasının önemine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:
Dün Bağdat'ta yaşanan şiddetli saldırılar, terör örgütü DAEŞ'in sivilleri hedef almada yeni vahşi yaklaşımına işaret ediyor. Tüm bunlar, siyasi anlaşmazlık ve çatışmaları aşarak ortak bir tutum sergilemeyi gerektiriyor. Irak'ın güvenliği tüm siyasi ve şahsi çıkarların üstündedir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.