Irak'ın Müstakbel Başbakanı: "Kabine Yakında Meclis Onayına Sunulacak"

Irak'ın Müstakbel Başbakanı: "Kabine Yakında Meclis Onayına Sunulacak"
BAĞDAT (AA) - Irak'ta hükümeti kurma görevi alan Muhammed Tevfik Allavi, beklenen kabineyi gelecek günlerde netleştirerek, meclis onayına sunacağını duyurdu.Allavi,...

BAĞDAT (AA) - Irak'ta hükümeti kurma görevi alan Muhammed Tevfik Allavi, beklenen kabineyi gelecek günlerde netleştirerek, meclis onayına sunacağını duyurdu.

Allavi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyasi tarafların karışmadığı ve tarihi başarı niteliği taşıyacak liyakatli, nezih ve bağımsızlardan oluşan kabinenin tamamlanmasına az kaldı." ifadesini kullandı.

Kabineyi bu hafta içinde meclisin onayına sunacağını kaydeden Allavi, meclisten güvenoyu alması için milletvekillerine çağrıda bulundu.

- Irak'ta yeni kabinenin kurulması

Başta başkent Bağdat olmak üzere orta ve güney vilayetlerinde 1 Ekim'den bu yana işsizlik, altyapı yetersizliği ve yolsuzluk gibi nedenlerle hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Göstericilerin baskılarından dolayı, Adil Abdulmehdi, 29 Kasım'da 13 aylık başbakanlık görevinden istifa etmişti.

Abdulmehdi'nin istifasından 2 ay sonra Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 1 Şubat'ta bağımsız siyasetçi ve eski İletişim Bakanı Muhammed Tevfik Allavi'ye hükümeti kurma görevi vermişti.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.