"Irak'ta Yaşanan Gelişmelerin Dışında Kalınması Mümkün Değil"

"Irak'ta Yaşanan Gelişmelerin Dışında Kalınması Mümkün Değil"
Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter'la yaptığı görüşmede, Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğini ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığını vurguladı

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'la yaptığı görüşmede, Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğini ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, Musul'un kurtarılması ve kalıcı istikrarın tesisinin ortak amaçları olduğunu ifade etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, Carter'ın talebi üzerine ABD Savunma Bakanı'nı makamında kabul etti.

Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu bağlamda, Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda gelinen son aşamayı anlattı. Yıldırım, Türkiye'nin, bugün olduğu gibi ileriki dönemde de başta DEAŞ, PKK ve terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD/YPG olmak üzere, ülkenin sınırının ötesinde milli güvenliği tehdit eden unsurlarla mücadele amacıyla gereken tedbirleri almaya devam edeceğini kaydetti.

Terör örgütleriyle mücadelede işbirliği sürecek

Suriye'de ateşkesin zaman kaybetmeksizin sağlanması, insani yardımların başarılı bir şekilde bölgeye ulaştırılması ve çözüm için siyasi sürecin önündeki engellerin kaldırılmasının önemine işaret eden Yıldırım, bu doğrultuda Türkiye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Öte yandan Yıldırım, Irak'ta yaşanan gelişmelerin, Türkiye'yi doğrudan etkilediğini ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, Musul'un kurtarılması ve kalıcı istikrarın tesisinin ortak amaçları olduğunun altını çizdi.

ABD Savunma Bakanı Carter ise ABD olarak dost ve müttefik Türkiye ile ikili ilişkilere önem verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadeleye yaptığı katkılar için teşekkürlerini ileten Carter, DEAŞ dahil terör örgütleriyle mücadele konusunda Türk ve ABD makamları arasındaki etkin işbirliğinin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.