Irak'taki Çatışmalar

Irak'taki Çatışmalar
Irak'ın kuzeyindeki Ninova vilayetinde onlarca ailenin terör örgütü IŞİD militanlarınca alıkonulduğu iddia edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Ninova vilayetinde onlarca ailenin terör örgütü IŞİD militanlarınca alıkonulduğu iddia edildi.

Musul'un 60 kilometre güneyinde bulunan Irak ordusuna bağlı El-Kayyara cephesinde görevli Albay Abdurrahman el-Ceburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Peşmerge ve Irak ordusu ile IŞİD militanları arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinden sonra, yüzlerce Arap ve Sünni aile Tel eş-Şair, Duveyzat Tahtani ve Duveyzat el-Fevkani köylerinden göç etti. Aileler ellerinde beyaz bayraklarla Peşmerge'nin kontrolündeki bölgelere doğru kafileler halinde yürüyorlar" dedi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi Musul Sorumlusu Sait Memuzini de Musul'da IŞİD'in Peşmerge'nin kontrolündeki bölgelere göç etmeye çalışan onlarca Kürt aileyi yakalayarak, kentteki hapishanede alıkoyduğunu ileri sürdü. 

- IŞİD kuşatmasındaki aşiretler, örgüte bağlılığa zorlanıyor

Öte yandan, hükümet güçlerine destek verdikleri gerekçesiyle yüzlerce mensubu IŞİD tarafından öldürülen Elbu Nemr aşiretinin önde gelenlerinden Naim el-Keud ise "Enbar halkından onlarca esirin IŞİD'e bağlılığını ilan etmeye başladığını" söyledi.

Keud, "IŞİD'in acımasız ablukası ve hükümet güçlerinin buradaki insanları koruma, onlara yardım ulaştırma konusunda yetersiz kalması bu duruma neden oldu" diye konuştu.

Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak ordusuna hava desteği sağlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.