İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Lübnan Temasları Sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Lübnan Temasları Sürüyor
Lübnan'a resmi ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri tarafından kabul edildi

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, resmi ziyaret kapsamında ülkesinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kabul etti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, başkent Beyrut'tun doğusundaki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiği Zarif ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

Görüşmede ayrıca, bölgesel gelişmeler ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmesine ilişkin konular ele alındı.

Lübnan'ın ekonomik, sosyal ve güvenlik olarak Suriyeli mültecilerden etkilendiğine işaret eden Avn, Suriyelilerin ülkelerine geri dönmelerinde İran'ın rol alacağını ifade etti.

Mülteciler meselesinin Lübnan'daki yeni hükümetin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Avn, Lübnan'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade eden Zarif'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Avn, ayrıca İran devriminin 40. yıl dönümü dolayısıyla Zarif'ten İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani'ye tebriklerinin iletilmesini istedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilere dikkati çekerek, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı Tahran'a davet etti.

- Zarif, Meclis Başkanı Berri ile görüştü

İranlı Bakan Beyrut'ta ayrıca Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile makamında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basına konuşan Zarif, İran'ın Lübnan ile ilişkilerini güçlendirmeye büyük önem verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Avn ve Meclis Başkanı Berri'ye İran'ın her alanda Lübnan'a yardım etmeye hazır olduğunu ilettiğini aktaran Zarif, bunun her iki ülkenin ulusal çıkarları doğrultusunda olabileceğini ifade etti.

İki günlük resmi ziyaret için dün Beyrut'a gelen İran Dışişleri Bakanı Zarif'in akşam saatlerinde de Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.