İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Yeni Zelanda ziyareti

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Yeni Zelanda ziyareti
Yeni Zelanda Başbakanı Key:- "Görüşmede İran’daki insan hakları ihlallerini de gündeme getirdik"

MELBOURNE (AA) - Yeni Zelanda Başbakanı John Key, ülkeyi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile yaptığı görüşmede, İran’daki insan haklarıyla ilgili endişelerini gündeme getirdiğini söyledi.

Yeni Zelanda'daki Stuff News haber ajansının haberine göre, Başbakan Key, düzenlediği basın toplantısında, Zarif ile görüşmesine ilişkin bilgi verdi.

Son 10 yılda Yeni Zelanda'yı ziyaret eden ilk İran Dışişleri Bakanı olan Zarif ile bir araya geldiğini belirten Key, görüşmede Yeni Zelanda’nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki rolünün yanı sıra Suriye, Yemen, Irak, Afganistan konularını ele aldıklarını vurguladı. Key, "Zarif’i nükleer anlaşmalara ilişkin oynadığı rolden ötürü tebrik ettim. Yeni Zelanda olarak bu anlaşmanın bölgede tekrar güveni sağlayacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Key, Zarif ile görüşmesinde Dışişleri Bakanı Murray McCully’nin de hazır bulunduğunun altını çizerek "Görüşmede İran’daki insan hakları ihlallerini de gündeme getirdik. Bilindiği gibi bu konuda endişelerimiz var" ifadelerini kullandı.​

John Key, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin de konuşulduğunu belirterek "İran, Yeni Zelanda'nın ihracat yaptığı ülkeler arasında beşinci sırada. Ambargo kalktığına göre anlaşmaları yenilemek istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.