İran'da Düzenlenen 13. İsipab Konferansı Sona Erdi

İran'da Düzenlenen 13. İsipab Konferansı Sona Erdi
Konferansın sonuç bildirisinde, Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak tanınmasının endişe verici olduğu belirtildi

İSTANBUL (AA) - İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13'üncü Konferansı sona erdi.

  • TBMM Başkanı Kahraman: Adil ve kalıcı barışın kapısının anahtarı Kudüs'tür

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi tarafından okunan sonuç bildirisinde, terörizm bir inanç, düşünce ve yöntem olarak kınanırken, İslam ülkeleri arasında iş birliğinin artmasının önemi vurgulandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın yenilgisinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği bildiride, terör ve şiddet ile ortak mücadele edilmesi istendi.

Bildiride, ABD Başkanı Donald Trump'ın "ayrıştırıcı" ifadeleri kınandı ve Kudüs'ün Washington yönetimi tarafından "İsrail'in başkenti" olarak tanınmasının endişe verici olduğu belirtildi.

Filistin sorununun çözümüne verilen desteğe vurgu yapılan bildiride, Yemen ve Myanmar'daki insani durumdan kaygı duyulduğu aktarıldı.

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti merkezli İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 1998 yılında alınan kararla kurulan İSİPAB'ın 13'üncü Konferansı'na 44 ülkeden temsilci katıldı.

Konferansta 17 ülke meclis başkanı, 14'ü ise meclis başkan yardımcısı seviyesinde temsil edilirken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den herhangi bir katılım gerçekleşmedi.

Tahran'daki konferansta birliğin genel sekreterlik görevini 2008'den bu yana yürüten Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, görevini Senegal meclisi temsilcisi Muhammed Kureyşi Niyas'a devretti.

Merkezi İran'ın başkenti Tahran'da bulunan İSİPAB'ın halihazırda 54 üyesi bulunuyor.

Muhabir: Elahe Salari, Murat Karadağ



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.