İran'da Kadın Ve Çocuklara Yönelik Şiddette Artış

İran'da Kadın Ve Çocuklara Yönelik Şiddette Artış
İran Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Kemalipur:- "Kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artış endişe verici düzeyde"

İSTANBUL (AA) - İran Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Yahya Kemalipur, ülkede kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artışın endişe verici düzeyde olduğunu söyledi.

İran Meclisi Haber Ajansı'na (İCANA) konuşan Kemalipur, ülkenin farklı bölgelerinde kadın ve çocuklara yönelik şiddet sayılarında "dikkate şayan" bir artış olduğunu belirterek, "Kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artış endişe verici düzeyde." ifadesini kullandı.

Kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artışa rağmen var olan cezaların caydırıcı olmadığını kaydeden Kemalipur, ülkenin, söz konusu şiddet olaylarının tespit ve önlenmesi için uygulanabilir bir sistemden yoksun olduğunu ifade etti.

Kemalipur, kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçların cezasının, para veya hapis olabileceğini aktarırken, hakimlerin çoğunlukla, söz konusu cezalarda ebeveyn veya eşlerin işlediği suçlarda indirime gittiğini hatırlattı.

Hükümetin, kadın ve çocukların güvenliğini korumakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kemalipur, bu yöndeki cezaların daha şeffaf ve caydırıcı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.