İran'da Sosyal Sorunlar

İran'da Sosyal Sorunlar
İran'daki Demokrasi Partisi Genel Başkanı Kevakebiyan:"Eğer ülkede sistemli bir şekilde yolsuzluk yapılıyor ise bunun sebebi siyasi parti sisteminin oturmamış olmasıdır"

İSTANBUL (AA) - İran'daki Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Tahran Milletvekili Mustafa Kevakebiyan, ülkesinde tam anlamıyla yerleşmiş bir siyasi parti sistemi bulunmamasının yolsuzlukların nedeni olduğunu söyledi.

İranlı İşçiler Haber Ajansı İLNA'ya konuşan Kevakebiyan, "Eğer ülkede sistemli bir şekilde yolsuzluk yapılıyor ise bunun sebebi siyasi parti sisteminin oturmamış olmasıdır." dedi.

Yıllardır parti sistemi olmaksızın demokratikleşmenin mümkün olmadığını savunduğunu dile getiren Kevakebiyan, "6 Arap ülkesi dışında bölgedeki diğer ülkeler demokrasiyle yol almaktadır. Eğer partileşerek yol almazsak bir gün Mahmud Ahmedinejad gibi biri çıkar ve ülkeyi 8 yıl mahveder. Eğer particiliğe önem vermezsek yeni bir çeşit popülizmle karşı karşıya kalırız." diye konuştu.

İran'da ifade ve basın özgürlüğü alanındaki kısıtlamalar, siyasi partilerin demokratik ülkelerdeki gibi yapılanmasına ve geniş çaplı faaliyet göstermesine imkân vermiyor. Siyasi partiler doğrudan seçimlere katılmıyor. Bunun yerine adaylar kendilerini muhafazakâr, reformist, bağımsız veya itidal yanlısı şeklinde tanımlayarak seçimlere giriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.