İş dünyasına paralel operasyon

İş dünyasına paralel operasyon
PDY ve FETÖ Operasyonları kapsamında yurt dışında kaçtığı tespit edilen Konyalı isimlerin mal varlıklarına el konulması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya geçildi. Mahkeme kararının ardından beklenen işlem gerçekleştirilecek

ÖZEL HABER

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Operasyonları kapsamında geçen hafta bu yapıya bağlı iki eğitim kurumuna kayyum ataması yapılırken, operasyonun ikinci ayağı ise iş dünyasına kaydırılmış durumda.

Konya’da örgüte doğrudan kaynak sağlayan şirketler ve aracı kişiler mercek altına alınırken, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama emri bulunan firari şahıslara ait tüm mal varlıklarına el konulması için devam ettirilmekte olan dava kapsamında top MASAK ve Maliye incelemelerinde. Halen süren çalışmalar kapsamında yurt dışına kaçtıkları belirlenen Soner Cesur, Ali Akın, Memduh Oğuz, Mehmet Yaşar Gül ve Mehmet Ercan Dolapoğlu ile birlikte çok sayıda şüpheliye ait malvarlıklarına el konulması talep ediliyor.

ZORLU SÜREÇ

Öte yandan kamuoyunda sıklıkla gündeme getirilen “Bu şahısların mallarına neden el konulmuyor?” sorusunun cevabına da PUSULA ulaştı. Araştırmalarımıza görev 2014 yılında değişen kanun ile birlikte mala el koyma oldukça zorlu ve zaman gerektiren bir sürecin sonucunda oluşuyor. Buna göre; polis operasyonu ve tanık ifadelerinden sonra savcılık ilgili şahıslarla ilgili mal varlığı araştırması yaptıracak. MASAK ve ilgili kurulun “bu para terörden kazanılmış” onayından sonra, Başsavcılık dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Mahkemenin oybirliği ile kabulünün ardından devlet ilgili mallara el koyabilecek. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum