İş Makineleriyle Define Ararken Yakalandılar

İş Makineleriyle Define Ararken Yakalandılar
Kırşehir'de ekskavatörle kazı yaparken gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 13 kişiden 2'si tutuklandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, büyük iş makineleriyle kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen 13 kişiden 2'si tutuklandı.

Kırşehir Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kent merkezine bağlı Kalankaldı, Sevdiğin, Kırıkpınar köyleri ve çevresinde define bulmak amacıyla izinsiz kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi.

Jandarma ekipleri, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu Y.E, A.Ç, S.A, E.D, R.T, H.A, A.D, S.D, M.U, H.D, T.Y, H.K. ve Ü.K'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin kullandığı 2 ekskavatör, 3 jeneratör, 3 kırıcı alet ve 11 muhtelif kazı malzemesi ele geçirildi.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.K. ve Ü.K. tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, köyde bulunan arazileri farklı zamanlarda araştırdıkları, kazı yapılacak noktaları belirledikten sonra alana özel iş makineleri ve malzemelerini getirerek kazı yaptığı ileri sürüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.