IŞİD militanından akıl almaz hata!

IŞİD militanından akıl almaz hata!
Suriye'de IŞİD militanı, Twitter'de tweet atarken yanlışlıkla tam yerini paylaştı. Militan daha sonra tweetini silse de yer bilgileri çoktan açığa çıkmış oldu.

Suriye 'de IŞİD'e katılan Yeni Zelandalı bir militan, tweet atarken yanlışlıkla tam yerini bildirdi. Militan daha sonra tweet'lerini sildi ancak yer bilgileri çoktan paylaşılmış oldu.

Eski adı Mark John Taylor olan, ancak Ebu Abdul Rahman ve Muhammed Daniel olarak bilinen militan, tam olarak yerini bildiren 45'ten fazla tweet attı.

Daha sonra bu tweet'ler silindi ancak Kanada merkezli açık kaynak istihbarat araştırma grubu iBRABO, "Tweet'lerin hepsini aldık ve içerdiği istihbaratın değerli olup olmadığını inceleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

IŞİD militanında akıllı mobil telefonlar ve ve bu sayede sosyal medya hesaplarını kullanabiliyorlar.Ancak bir militan yer bildirimi yaptı ve nerede olduğunu belli etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.