IŞİD'e hendekli önlem

IŞİD'e hendekli önlem
Irak'ta Musul kentine bağlı Mahmur İlçesi çevresine, yeni IŞİD saldırılarına karşı hendekler kazılarak güvenlik önlemleri artırıldı.

Kuzey Irak'ın Erbil kentine 77 kilometre mesafede bulunan ve geçen Ağustos ayında saldıran IŞİD'ın elinden 4 gün sonra geri alınan Mahmur İlçesi sıkı şekilde korunmaya başlandı.

İlçenin girişine Peşmerge ve PKK'lıların ortak kontrol noktaları bulunurken, Mahmur ilçe merkezini ise Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı güçler koruyor. 1990'lı yıllarda Türkiye'den göç edenlerin yerleştirildiği mülteci kampını ise PKK güçleri koruyor. Gazetecilerin alınmadığı Mahmur Kampı'nda yaşayan ailelerin de IŞİD tehlikesinin atlatılmasının ardından geri döndükleri belirtildi.

Mahmur'un Musul çıkışı ve çevresindeki stratejik noktaların korumasını ise Irakordusunun Kürtlerden oluşan birliklerinin sağladığı görüldü. Mahmur'un en yakın noktalarında IŞİD'in elinde bulunan 8 köy olduğunu belirten güvenlik güçleri, bu köylere en yakın mevzilerde ise Irak ordusu ve peşmerge güçlerinin görev yaptığını kaydetti.

Musul'u Mahmur'a bağlayan karayolu üzerine kum tepesinden koruma mevzisi oluşturulurken, Irak ordusunun burada IŞİD'e en yakın mevzilerde görev yaptığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.