'IŞİD'e katıldığımız için çok pişmanız'

'IŞİD'e katıldığımız için çok pişmanız'
Geçtiğimiz Nisan ayında Suriye'ye giderek IŞİD'e katılan Bosna asıllı Samra Kesinovic ve Sabina Selimovic, geri dönmek istiyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Suriye'ye giderekIŞİD'e katılan Bosna asıllı Samra Kesinovic ve Sabina Selimovic, tanık oldukları şiddet karşısında hayal kırıklığına uğradıkları için geri dönmek istiyor.

Avusturya'da yaşayan iki Bosna asıllı genç kız, Viyana'da tanıştıkları Çeçenlerden etkilenerek  cihada katılmak için Suriye'ye gitmişti. 15 ve 16 yaşındaki iki arkadaş, ailelerine yazdıkları mektupta 'Cennette görüşürüz, Allah'a hizmet edeceğiz ve O'nun için öleceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

Avusturya'da yayın yapan Oesterreich gazetesinde yer alan haberinde, aileleriyle irtibata geçen iki genç kızın yaşam tarzına alışamadığı, artık dönmek istediği belirtildi.

Öte yandan durumla ilgili değerlendirme yapan Avusturya İç İşleri Bakanlığı sözcüsü Karl-Reinz Grundboeck, cihada katılmak için Suriye'ye giden kızların ülkeye dönmelerinin imkansız olduğunu, eve dönme kararı için çok geç kaldıklarını ifade etti.

'KIZLARDAN BİRİ HAMİLE' 

Daha önce de IŞİD'e katılan kızların durumuyla ilgili çeşitli haberler medyada yer bulmuş, kızlardan birinin hamile olduğu iddia edilmişti. Ayrıca geçtiğimiz Eylül ayında kızlardan birinin öldüğü de iddia edilmişti.

Kaynak: ntvmsnbc

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.