İşitme Engelli Çocuk İçin Seferber Olan Şoförlere Teşekkür

İşitme Engelli Çocuk İçin Seferber Olan Şoförlere Teşekkür
İzmir'de işitme engelli çocuğun dolmuşta unutulan biyonik kulağının bulunmasını sağlayan şoförlere teşekkür belgesi verildi- Biyonik kulağı dolmuşta unutan anne Tutar:- "Bulunduğunu duyduğumda sevinçten bayılmışım, su verdiler. Çok teşekkür ederim onlara,

İZMİR (AA) - İzmir'de işitme engelli çocuğun dolmuşta unutulan biyonik kulağının bulunmasını sağlayan dolmuş şoförlerine teşekkür belgesi verildi.

Biyonik Kulaklı Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilciliği, 2,5 yaşındaki işitme engelli Göktuğ Tutar'ın 5 Aralık'ta dolmuşta unutulan biyonik kulağının bulunması için seferber olan dolmuş şoförlerini ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan anne Nazlı Tutar, 5 Aralık'ta kreşten aldığı oğluyla Gültepe-Pınarbaşı seferini yapan dolmuşa bindiklerini, bir süre sonra oğlunun kulağındaki biyonik kulağın yerinde olmadığını gördüğünü anlattı.

Tutar, biyonik kulağı dolmuşta aradığını ancak bulamadığını kaydederek, dolmuştan inip yollarda ve kreşte de aradığını ama sonuç almadığını söyledi. Şoförlerden biyonik kulağın bulunması halinde kendisine haber vermelerini istediğini belirten Tutar, dolmuş durağından birkaç saat sonra gelen müjdeli haberle sevince boğulduğunu ifade etti.

Oğlunun henüz konuşamadığını aktaran Tutar, "Pahalı bir şey. Kaybettiğimiz yerde tekrar aradık. Cihazın bulunduğunu söylediler. Bulunduğunu duyduğumda sevinçten bayılmışım, su verdiler. Çocuğum çok küçük, ameliyat oldu bunun takılması için, acılar çekti. Çok teşekkür ederim onlara, kelimeler yetersiz, çok sağ olsunlar." diye konuştu.

Biyonik kulağı anneye teslim eden şoförlerden Volkan Türkan da annenin kendilerine ulaşmasıyla seferber olduklarını, tek tek bütün araçları aradıklarını kaydetti.

Annenin biyonik kulağın pahalı olduğunu, tekrar almakta zorlanacaklarını söylemesinden etkilendiklerini anlatan Türkan, şöyle devam etti:

"Akşama kadar 15 araçta ince arama yaptık. Mıknatıs olduğu için öyle bir yere yapışmış ki... Koltukların, kapıların arasına kadar aradık. Cihaz bir tane koltuğun yan tarafına yapışmış. Arkadaşımız Ecevit abi, koltuğun arkasında bir ışık yanıp söndüğünü görmüş. Bulduktan sonra aileye teslim ettik, sevinçliyiz."

Şoförlerden Bekir Aksoy da olayın ciddiyetini ilk başta anlayamadıklarını, önce 300-500 liralık bir cihaz sandıklarını ifade ederek, "Hanımefendiyle irtibata geçince yüksek paralara alındığını anladık. Herkes arabasını detaylı şekilde aradı." dedi.

- "Duyarlı davranış bizi sevindirdi"

Biyonik Kulaklı Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Nurcan Kızıltoprak, gösterilen duyarlılığa teşekkür etmek için dolmuş durağını ziyaret ettiklerini söyledi.

Kızıltoprak, "Volkan Bey ve arkadaşlarının yaptığı bu duyarlı davranış dernek olarak hepimizi çok sevindirdi. Bu duyarlı davranışlarından onları ziyaret edip teşekkür etmek istedik. Bu cihaz çıktığında davul çalsanız duymazlar. Bu cihazlarla normal duyan çocuklar gibi oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Kızıltoprak, dernek üyeleri adına biyonik kulağın bulunmasına yardımcı olan dolmuş şoförlerine teşekkür belgesi verdi.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.