İşitme Engelli Sporcular Temsili Askerlik Yaptı

İşitme Engelli Sporcular Temsili Askerlik Yaptı
Olimpiyat şampiyonu 15 engelli sporcu, bir günlük temsili askerlik yapmanının heyecanını yaşadı

ANKARA (AA) - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun olimpiyat şampiyonu 15 sporcusu, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Jandarma Lojistik Komutanlığı Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Tuncay Doğan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve temmuz ayında Samsun'da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan işitme engelli sporcular ile aileleri katıldı.

Sporcular, tören alanına, kendilerine verilen jandarma kamuflaj üniformalarını giyerek geldi.

Kışlada vatani görevini yapan askerler, burada komutanlarının gözetiminde engelli sporculara eşlik etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcular, ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti. Yemin eden sporculara terhis belgeleri verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, burada yaptığı konuşmada, işitme engelli olimpiyat şampiyonu sporcuların, normal sürede askerlik yapan vatandaşlar kadar vatana, devlete ve bayrağa bağlı olduklarına şahitlik yaptıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Anadolu coğrafyasını vatan tutmak için mücadelenin süreceğini belirten Ersoy, "Bu ülkenin her vatandaşı şundan emin olsun. Bütün ekip arkadaşlarımızla, devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla dağımızda taşımızda, bağımızda ovamızda, şehrimizde köyümüzde, hiçbir tarafımızda, sağımızda solumuzda, önümüzde arkamızda tek bir hain kalmayana kadar; bu topraklarda ağzımızın tadını bozmaya teşebbüs, tevessül edecek tek bir alçak kalmaya kadar mücadelemiz devam edecek. Hep birlikte, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, engellisiyle hepimiz bu ülkenin eşit, adil, özgür, başı göklere değecek kadar gururlu vatandaşları olarak yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Her zaman sizlerin yanınızdayız"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise kendilerine örnek ve umut olan işitme engelli milli sporcuları kışla ortamında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sporcuların olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirerek görevlerini yerine getirdiklerine dikkati çeken Çetin, "Bizler, jandarma ailesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizleri çok seviyoruz." dedi.

Tekvandoda olimpiyat şampiyonu olan Selver Şeker, askerlik yaptığı için gururlu olduğunu belirterek, bu duygunun, kendisini olimpiyatta kazandığı altın madalya kadar mutlu ettiğini söyledi.

Olimpiyatta altın madalya kazanan milli atlet Yasin Süzen de jandarma ailesine katılmaktan ve kendilerine askerlik yapma imkanı tanınmasından dolayı çok sevinçli olduğunu ifade etti.

Daha sonra Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı ve Ankara İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik, motosikletli asayiş, olay yeri inceleme timleri ile köpekli timlerin açtığı stantlar ziyaret edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.