İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
İstanbul'da düzenlenen zirveye, 21 devlet başkanı, 6 hükümet başkanı, 9 ülkeden üst düzey temsilci, 18 bakan, 6 büyükelçi ve bakan yardımcısı, 4 gözlemci ve 4 özel davetli ülke temsilcisi katılıyor- Anadolu Ajansı'nın, "ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı" ola

İSTANBUL (AA) - "Adalet ve Barış için Birlik ve Dayanışma" temasıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi, ilk kez bu derece yoğun katılımla İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirveye, Azerbaycan, Bahreyn, Brunei, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin, Gambiya, Gine, İran, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Pakistan, Senegal, Suudi Arabistan, Yemen, KKTC, Kosova, Belarus ve Bosna Hersek devlet başkanları, Lübnan, Kamerun, Malezya, Nijer, Somali ve Ürdün hükümet başkanları katılıyor.

Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Endonezya, Gabon, Özbekistan, Umman, Uganda, Sierra Leone, Bangladeş, Cibuti, Fas, Gine Bissau, Kırgız Cumhuriyeti, Komorlar, Maldivler, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijerya, Sudan, Surinam, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkmenistan, Arnavutluk, Benin, Çad, Irak, Rusya Federasyonu, Tayland'dan cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan ve temsilci düzeyinde katılım oldu.

Bosna-Hersek, KKTC, Rusya Federasyonu ve Tayland'ın gözlemci ülke olarak yer aldığı zirvede; Kosova, Belarus ile Kırım Tatarları ve Suriye muhalefeti de özel davetliler arasında bulunuyor.

-Gazetecilere renkli yelekler

Renkli görüntülere de sahne olan zirveye katılan bazı liderlerin giydiği geleneksel kıyafetler dikkati çekiyor.

Zirvenin gerçekleştirildiği İstanbul Kongre Merkezi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Liderler, konuklar ve basın mensupları için ayrı ayrı giriş kapıları oluşturuldu.

Kongre merkezinin dışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuk liderleri karşılaması için sağ ve solunda üye ülkelerin bayraklarının yer aldığı mavi renkli dev platform kuruldu.

Hilton Convention Center'da yerli ve yabancı gazeteciler için büyük bir basın merkezi oluşturuldu. Zirveyi takip eden gazeteciler, kapalı oturumları basın merkezindeki dev ekrandan izliyor. Görev yapacakları alanlara göre mor, yeşil, kırmızı ve mavi renkte yelekler dağıtılan gazeteciler için de basın merkezinde 6 dilde çeviri yapılıyor. Basın mensuplarına merkezde yemek de ikram ediliyor.

Birleşmiş Milletler'in ardından dünyada ikinci büyük örgüt olma niteliği taşıyan İİT'nin zirvesini, katılımcı ülkelerin yanı sıra Çin, Japonya ve İngiltere gibi ülkelerden de çok sayıda basın mensubu takip etti.

Anadolu Ajansı, zirvede "ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı" olarak görev alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.