İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Başbakan Davutoğlu ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Sirac'ın bir araya geldiği görüşmede, Libya'daki siyasi gelişmeler ele alındı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Sirac ile görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 dakika süren görüşmede, Libya'daki iç siyasi gelişmeler ele alındı.

Başbakan Davutoğlu, görüşmede, Libya'da hükümet kurulduktan sonra, daha önce olduğu gibi Trablus'u ziyaret etmek istediğini belirtti.

Hükümet kurma sürecinde tüm kesimlerin dahil edilmesinin önemine inandığını ve Libya'nın bütünlüğünün Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, Sirac'a da önemli bir sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.