İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Başbakan Davutoğlu ile Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında, Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur ile bir araya geldi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezinde yaklaşık 15 dakika süren görüşmede, Başbakan Davutoğlu, son Ürdün ziyaretinde gösterilen ev sahipliği için teşekkür etti.

Abdullah en-Nusur da Ürdün Kralı Abdullah'ın bundan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin iki ülke için çok faydalı olduğuna inandıklarını belirtti.

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, Başbakan Davutoğlu'nun Amman ziyaretinden sonra tüm bakanlarına ziyaretin sonuçlarının takip edilmesi talimatını verdiğini dile getirdi.

Görüşmede, Akaba Limanı projesine büyük önem verdiklerine işaret eden Davutoğlu da arada Suriye'nin coğrafi olarak oluşturduğu geçici boşluğun bu projeyle telafi edileceğine inandığını kaydetti.

Ayrıca görüşmede, Suriye konusunda iki ülke arasındaki yakın diyalog ve işbirliğinin devamı kapsamında da mutabık kalındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.