İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Başbakan Davutoğlu ile Malezya Başbakanı Rezak'ın görüşmesinde, Müslüman toplulukların sorunlarının çözülmesi için birlikte hareket etme konusunda mutabık kalındı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında Malezya Başbakanı Necib Rezak ile bir araya geldi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki görüşmede, ikili ilişkiler, karşılıklı yatırımlar ele alındı.

Malezya firmalarının Türkiye'deki yatırımlarından memnun olduklarını ifade eden Rezak, Türk firmalarını da ülkelerine beklediklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu da birçok ortak özelliği bulunan iki ülkenin birlikte projeler gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede Müslüman toplulukların sorunlarının çözülmesi için birlikte hareket etme konusunda mutabık kalındı.

Görüşmede, Davutoğlu'nun Malezya yıllarındaki anıları da gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu, ilk fırsatta Malezya'ya giderek eski anılarını tazelemek istediğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.