İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, zirvenin, hedeflerini gerçekleştirmesi temennisinde bulunarak, Türk hükümeti ve halkına teşekkür etti

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'nin, hedeflerini gerçekleştirmesi temennisinde bulunarak, Türk hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Kral Selman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dünyada barışın sağlanması ve Müslüman halklara hizmet için İİT zirvesinin, hedeflerini gerçekleştirmesini umuyoruz" ifadesini kullandı.

Selman ayrıca, Türk hükümeti ve halkına zirve hazırlıkları ve organizasyonu nedeniyle teşekkür etti.

İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan İİT zirvesine, üye 30’un üzerinde ülke, devlet ve hükümet başkanı, diğer üye ülkeler ise meclis başkanı veya dışişleri bakanı tarafından temsil ediliyor.

Zirvede Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ikili ilişkilerini daha da güçlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un huzurlarında, iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Adil bin Ahmed el-Cübeyr tarafından Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi'nin kurulmasına ilişkin mutabakat belgesi imzalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.