İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
4 bin 550 polisin görev yaptığı zirvede, 28 bomba imha uzmanı, 22 özel eğitimli köpek, 2 polis helikopteri, 4 deniz botuyla güvenlik sağlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'nde 4 bin 550 polis görev yaparken, 28 bomba imha uzmanı, 22 özel eğitimli köpek, 2 polis helikopteri ve 4 deniz botuyla güvenlik tedbirleri alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1,7 milyarlık nüfusu temsil eden 56 ülkeden 34 devlet başkanı ve 70 bakanın katıldığı zirve çerçevesinde alınan güvenlik önlemleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, katılımcıların güvenliğinin sağlanması amacıyla Koruma Şube Müdürlüğünde görevli 1.200, zirvenin yapıldığı kongre merkezinde oluşturulan 8 arama noktasında 1.000, misafirlerin konakladığı 18 otelde de gece ve gündüz beşyüzer personelin görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zirve süresince güzergah, oteller ve kongre merkezinde 3 bin 210 personel, 220 ekip otosu, 185 Özel Harekat Polisi, 28 Bomba İmha Uzmanı, 22 özel eğitimli detektör köpek, 2 polis helikopteri, 4 deniz botu ile güvenlik tedbiri alınmış, trafik hizmetlerinin sağlanması için 266 trafik eskortu, 90 trafik ekibi olmak üzere toplamda bin 123 trafik polisi görev almıştır. İİT 13. İslam Zirvesinde toplamda 140’ı kiralık olmak üzere 576 hizmet otosu ve 4.550 personel görev almıştır."

Öte yandan AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğüne bağlı, sol terör örgütleri, bölücü terör örgütü PKK ve radikal terör örgütleri üzerinde uzmanlaşmış ekipler sivil olarak kongre merkezi ve otellerde geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheli görülen şahıslar üzerinde profilleme ve risk analizi çalışmaları yapan ekiplerin tedbir aldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.