İslam ülkelerinin ilk Genç Liderler Zirvesi İstanbul'da

İslam ülkelerinin ilk Genç Liderler Zirvesi İstanbul'da
İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı'na (IIT) üye ülkelerdeki genç liderler, "Gelişme, Barış ve Adalet için Aksiyon Birliği" temalı Genç Liderler...

İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı'na (IIT) üye ülkelerdeki genç liderler, "Gelişme, Barış ve Adalet için Aksiyon Birliği" temalı Genç Liderler Zirvesi için 12-13 Nisan'da İstanbul'da buluşacak.

Teşkilat açıklamasına göre, İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin genç liderleri, 12-13 Nisan'da İstanbul'da bir araya gelerek teşkilata üye ülkeler arasında köprü kurmaya yönelik önemli bir adım atıyor. "Gelişme, barış ve adalet için aksiyon birliği" teması ile düzenlenen etkinlikte, "Dünyayı Değiştirebilecek 10 Genç Müslüman" küresel ödülleri de sahiplerini bulacak.

Genç liderlerin etkinlik süresince yapacakları çalışmalarda hazırlayacakları nihai öneriler, 13. İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı'na sunulacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi tarihinde bir ilk olma niteliğini taşıyan Genç Liderler Zirvesi'nde üye ülkelerin Gençlik ve Spor Bakanlıkları önemli bir rol üstlenecek. Zirvede, gençliğin sorunlarına yönelik stratejik politikalar geliştirilecek ve ilgili paydaşlarla birlikte tartışılarak nihai öneri taslağı hazırlanacak.

Açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılacağı etkinliğin açılışında, İslam İşbirliği Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF-DC) Başkanı Elşad İskenderov, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, Nobel Barış Ödülü Sahibi Tevekkül Karman ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş birer konuşma yapacak.

Zirvenin kapanışında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, IIT Genel Sekreteri Medeni, Malezya Başbakanı Necip Rezak ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler Temsilcisi Nasır Abdülaziz El Nasır konuşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.