"İslami Camiada Eleştiri Kültürünün Yeri" paneli

"İslami Camiada Eleştiri Kültürünün Yeri" paneli
İSTANBUL (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından düzenlenen panelde "İslami Camiada Eleştiri Kültürünün Yeri" konusu...

İSTANBUL (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından düzenlenen panelde "İslami Camiada Eleştiri Kültürünün Yeri" konusu tartışıldı.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak yazar Nurcan Büyük, Yılmaz Çakır ve avukat Mehmet Alagöz katıldı.

Büyük, toplumda ölçüsüz ve bilgisizce eleştiren bir kesim olduğunu belirtti. Müslümanların tüm olumlu yönlerini ve birikimini boşa çıkartan eleştirilerin zeminsiz olduğunu kaydeden Büyük, "Eleştiri olması lazım ama bilginin nereden geldiğini araştırmamız, tenkit yapılırken zandan kaçınmamız lazım" diye konuştu.

Avukat Alagöz ise, "Sahabe döneminde 'yanlış yaparsan kılıçla düzeltiriz' diyen halifenin döneminden bugün eleştiri olarak dokunulmaz olan abilere geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Yazar Çakır da, 17-25 Aralık operasyonlarının Müslümanların hedeflerine ket vurmak olduğunu dile getirdi.

Panel soru-cevap bölümüyle son buldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.