İspanya'da Azınlık Hükümetine Güvensizlik Önergesi

İspanya'da Azınlık Hükümetine Güvensizlik Önergesi
Aşırı sol görüşlü Unidos Podemos ittifakı, yaklaşık 7 aydır görevde olan ve yolsuzluk soruşturmalarından dolayı zor günler geçiren azınlık hükümetine karşı meclise güvensizlik önergesi sundu- Meclisteki diğer büyük siyasi partilerin desteğini alamayan güv

MADRİD (AA) - İspanya'da hakkındaki yolsuzluk soruşturmalarından dolayı zor günler geçiren sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) kurduğu azınlık hükümetine karşı meclise güvensizlik önergesi sunuldu.

Aşırı sol görüşlü Unidos Podemos, En Comu Podem ve En Marea konfederal grubunun ülkede son bir aydır gündemde olan ve iktidarı hedef alan yolsuzluk iddialarından dolayı sunduğu güvensizlik önergesinde, Başbakan Mariano Rajoy hükümetinin düşürülmesini talep etti.

Önergenin Meclis Başkanlık Divanında kabul edilebilmesi için gerekli olan yeni Başbakan adayı olarak ise Podemos lideri Pablo Iglesias gösterildi.

Unidos Podemos ittifakının sözcüsü Irene Montero, önergeyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Yolsuzluklardan dolayı bu önergenin sunulması bir zarurettir. Parti tabanımızın yüzde 97'si bu önergenin sunulmasını istemiştir. İspanya demokrasisinin içine bulunduğu acil durum karşısında bu önerge mecliste oylanmalıdır." ifadelerini kullandı.

İspanya meclisindeki 350 sandalyeden 67'sine sahip Unidos Podemos, En Comu Podem ve En Marea konfederal grubunun sunduğu güvensizlik önergesinin diğer büyük siyasi partilerin desteğini alamamasından dolayı reddedilmesi bekleniyor.

İspanya'da 20 Aralık 2015 ve 26 Haziran 2016 genel seçimlerinden sonra 29 Ekim'de meclisten güvenoyu alabilen ve azınlık hükümeti kuran Başbakan Rajoy, son dönemlerde PP içindeki üst düzey bazı siyasetçilerin haklarındaki yolsuzluk iddialarından tutuklanması ve partisindeki istifalardan dolayı zor günler yaşıyor. Rajoy, bu yolsuzluk iddialarıyla bağlantılı bir soruşturmada tanık olarak temmuz ayında video konferans yoluyla mahkemeye ifade verecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.