İspanya'daki Terör Saldırıları

İspanya'daki Terör Saldırıları
Barcelona ve Cambrils'teki saldırılarda ölenlerin sayısı 14'e çıktı- Saldırıda hayatını kaybedenler için tüm İspanya'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu- Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşının iki ayağının kırıldığı ancak hayati tehlikesinin

BARCELONA (AA) - İspanya'yı hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e çıkarken, mağdurlar için ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Katalonya özerk yönetimi hükümetinin çağrısıyla yerel saatle 12.00'de (TSİ 13.00) yapılan saygı duruşu, İspanya'daki tüm kentlerin belediye ve resmi binalarının önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşuna en büyük katılım, Barcelona'da saldırının yapıldığı yerin yakınlarındaki Katalonya Meydanı'nda oldu.

Buradaki saygı duruşuna İspanya Kralı 6. Felipe, Başbakan Mariano Rajoy, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, bakanlar ile siyasi liderler katıldı. Meydanı dolduran yüzlerce vatandaş, saygı duruşu sırasında alkışlar eşliğinde bağırarak "korkmuyorum" dedi.

Bu arada acil servis yetkilileri, Tarragona kentinin Cambrils ilçesinde sabaha karşı yaşanan ikinci terör saldırısında yaralanan 7 kişiden biri olan kadının hayatını kaybettiğini, saldırılarda ölenlerin sayısının da böylece 14'e yükseldiğini açıkladı. Saldırılarda 100'den fazla kişinin de yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

- Türk vatandaşının iki ayağı kırıldı

Öte yandan Türkiye'nin Barcelona Başkonsolosluğundan alınan bilgiye göre, terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşının isminin Emre Eroğlu (33) olduğu belirtildi.

AA muhabirine açıklama yapan bir Konsolosluk yetkilisi, iş için Barcelona'da bulunan Eroğlu'nun terör saldırısı sırasında iki bacağının kırıldığını, gün içinde ameliyata alınacağını ve hayati tehlikesinin bulunmadığı söyledi.

Ayrıca Katalonya özerk yönetiminin, Türk Başkonsolosluğuna verdiği bilgide, terör saldırısında yaralanan 120 kişiden 7'si hariç hepsinin kimliğinin tespit edildiği ve aralarında başka Türk vatandaşının olmadığı kaydedildi. Terör saldırısında ölen ve yaralananların yaklaşık 20 farklı ulustan oldukları belirtildi.

- Saldırgan henüz yakalanamadı

DEAŞ'ın üstlendiği Barcelona'daki terör saldırısı sonrasında İspanyol polisi şu ana kadar şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı.

Polis kaynakları, saldırının zanlısının ismini Musa Oukabir olarak açıklarken, Fas ve İspanyol vatandaşı olan ve Girona kentine kayıtlı bulunan 17 yaşındaki zanlının aranmasına devam edildiğini ifade etti. Söz konusu kişinin erkek kardeşi İdris Oukabir'in de gözaltına alınan 3 şüpheliden biri olduğu ve şu anda sorgulandığı bildirildi.

Katalonya'nın güneyindeki Tarragona kentinin Cambrils ilçesinde sabaha karşı yaşanan ikinci terör saldırısının 5 şüphelisi ise Katalan polisinin müdahalesiyle öldürüldü.

Barcelona'dakine benzer şekilde, kiralık bir aracı vatandaşların üzerine sürerek 7 kişiyi yaralayan otomobildeki 5 kişi sığındıkları bir caddede polis tarafından açılan ateşle etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.