İspanya'daki Terör Saldırıları

İspanya'daki Terör Saldırıları
İspanya Kralı 6. Felipe ve Katalonya'daki siyasi liderler, terör saldırısında ölenlerin anısına La Rambla Caddesi'nde mum yaktı- Aynı noktada terörizm karşıtı gösteriler gün boyu sürerken saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

BARSELONA (AA) - İspanya Kralı 6. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia ile Katalonya'daki siyasi liderler, Barselona'daki terör saldırısında ölenlerin anısına La Rambla Caddesi'ne gelerek, yaktıkları mumları bıraktı.

İspanya Kralı ve Kraliçesi ile Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont, Katalonya Meclis Başkanı, Carme Forcadell, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau ve İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, 13 kişinin öldüğü ve 120 kişinin de yaralandığı terör saldırısının yaşandığı La Rambla Caddesi'ni ziyaret etti.

Saldırıda kullanılan minibüsün en fazla ölüme yol açtığı ve durduğu nokta olan, vatandaşların bıraktıkları çiçekler için oluşturulan alana gelen heyet, yaktığı mumları buraya bıraktıktan sonra çevredekileri selamlayıp bölgeden ayrıldı.

İki gündür Barselona'da bulunan Kral 6. Felipe'nin terör saldırısında ölenlerin anısına yarın "Sagrada Familia" (Kutsal Aile) bazilikasında düzenlenecek ayine katılacağı öğrenildi.

Ayrıca La Rambla Caddesi gün boyunca, terörizm karşıtı gösterilere sahne oldu. Barselona kentinde yaşayan Müslümanlar, sivil toplum örgütleri, bölge esnafı, sanatçılar, yerel halk ve turistler La Rambla'nın farklı noktalarında terörü kınadı, saldırıda hayatlarını kaybedenleri andı, dünyaya barış ve birlikte yaşam mesajı veren gösteriler yaptı.

Vatandaşlar, yaya yolu boyunca neredeyse her noktaya çiçek bırakıp mum yaktı ve duvarlara, yerlere mesajlar yazdı.

Barselona'daki taksiciler de saldırıya tepkilerini ve terör mağdurlarıyla dayanışmalarını göstermek için ticari araçlarıyla La Rambla Caddesi'nde turladı.

Bu arada Barselona Belediyesi, terör saldırısında ölenler için belediye binasında taziye defterleri açtı.

Aralarında Türkçenin de bulunduğu 16 farklı dilde "Barselona barış şehri" yazan bir panonun önüne konulan taziye defterlerine duygularını yazmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Barselona Belediye Başkanı Ada Colau taziye defterine, "Hiç olmadığı kadar güçlüyüz ve birlik içindeyiz." ifadelerini yazdı.

Öte yandan Barselona Belediyesi ve Katalonya özerk yönetimi, terör kurbanlarını anmak amacıyla 26 Ağustos Cumartesi günü TSİ saat 19.00'da Barselona'da bir yürüyüş düzenleneceğini duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.