İspanya'daki Terör Saldırısı

İspanya'daki Terör Saldırısı
Barselona'da halk, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yasını tutuyor - Olay yerine yakın birçok dükkana siyah kurdele takıldı. Turistik şehir turu otobüslerinin boş dolaşması dikkati çekti - 126 yaralıdan 61'i taburcu edildi, tedavi altındaki yaral

BARSELONA (AA) - İspanya'nın Barselona kentindeki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı.

Yaya yoluna girerek yaklaşık 600 metre boyunca önüne çıkanları ezen minibüsün geçtiği yerlere bugün çiçekler, mumlar ve dayanışma mesajları içeren notlar bırakıldı.

Olayın gerçekleştiği La Rambla Caddesi'ne gelen İspanyollar ve turistler, yakınlarını kaybedenleri teselli etmeye çalıştı. Zaman zaman alkışlarla terörü kınayan insanlar, "korkmuyoruz" şeklinde slogan attı.

Caddedeki çok sayıda dükkana siyah kurdele takıldı. İspanya'nın en turistik kenti olan Barselona'da şehir turu otobüslerinin boş dolaşması dikkati çekti.

- 17 yaralının durumu ağır

Öte yandan Katalonya özerk yönetimi sivil yardım kurumunun açıklamalarına göre, Barselona ve Cambrils'de meydana gelen terör saldırılarında yaralanan toplam 126 kişiden 61'i taburcu edildi. Diğer 65 yaralının 15 ayrı hastanede tedavisi sürerken bunlardan 17'sinin durumu ciddiyetini koruyor.

DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırılarında şimdiye kadar Barselona'da 13, Tarragona'nın Cambrils ilçesinde 1 kişi hayatını kaybetti. Barselona'daki saldırıda yaşamını yitirenler arasında üç yaşında bir erkek çocuk ile dedesinin de olduğu belirtildi.

- Saldırgan hala yakalanamadı

Barselona'daki saldırıyla bağlantılı gözaltına alınanların sayısı 4'e çıkarken, minibüsü kullanan zanlı 17 yaşındaki Musa Oukabir'in aranmasına ise devam ediliyor.

İnsanların üzerine araba sürerek 1 kişiyi öldüren, 5 kişiyi yaralayan Cambrils'deki saldırının faillerinden 5 terörist ise polisin açtığı ateşle öldürülmüştü. İspanyol basını, bunlardan 4'ünü tek başına öldüren bir Katalan polisini kahraman ilan etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.