İspanya'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İspanya'daki Terör Saldırısına Tepkiler
Japonya, Güney Kore, Filipinler, Tayvan, Avustralya ve Yeni Zelanda saldırıyı kınadı

ANKARA/MELBOURNE (AA) - Japonya, Güney Kore, Filipinler, Tayvan, Avustralya ve Yeni Zelanda, İspanya'nın Barcelona kentini hedef alan terör saldırısını kınadı.

Kyodo ajansı, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono'nun, saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Kono, Japonya'nın terörle mücadelede İspanya'nın yanında olduğunu belirtti.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Barcelona'nın ortasında meydana gelen ve masum insanları hedef alan "menfur" saldırıların kınandığı aktarıldı.

Açıklamada, Güney Kore'nin terörle mücadelede İspanya'yı desteklediği kaydedildi.

Filipinler'in resmi ajansı PNA'da yer alan habere göre, Filipinler Dışişleri Bakanı Alan Peter S. Cayetano da İspanyol hükümetine ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

"Filipinler, Barcelona'daki masum kadın, erkek ve çocukları hedef alan radikallerin yaptığı bu terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyor." ifadesini kullanan Cayetano, terörle mücadelede Katalonya halkı ve tüm İspanya'yla dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

CNA ajansına göre Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Tayvan’ın İspanya’ya destek verdiğini dile getirerek, talihsiz saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Demokratik İlerleyiş Partisi (DPP) Genel Sekreteri Joseph Wu, daha önce İspanya’nın Tayvan Büyükelçisi Luis Echaniz Cobas’ı arayarak, Tsai’nin olaydan duyduğu üzüntüyü ve İspanya’da yaşanan felaketi yakından takip ettiğini vurgulamıştı.

- Saldırıda 4 Avustralya vatandaşı yaralandı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İspanya ile terörü yenmek için kararlıyız, Barcelona’daki terör saldırısını kınıyoruz. Sevgimiz ve dualarımız kurbanlarla beraber.’’ ifadelerini kullandı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop da Barcelona’daki terör saldırısından 2'si ağır, 4 Avustralya vatandaşının yaralandığını açıkladı.

İspanya’nın Melbourne Büyükelçisi ile görüştüğünü Avustralya hükümetinin ve halkının başsağlığı mesajını ilettiğini ifade eden Bishop, bölgedeki Avustralyalıları yerel makamların talimatlarını dikkate almaları tavsiyesinde bulundu.

Yeni Zelanda Başbakanı Bill English de saldırıya sosyal medya üzerinden tepki göstererek, ‘‘Düşüncelerim, Barcelona'daki korkunç saldırının ardından öldürülenlerin aileleriyle birlikte.’’ yazdı.

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Barcelona'nın yaklaşık 200 kilometre güneyinde Alcanar kentinde bir evdeki patlamada ise bir kişi ölmüş, polis bu olayın Barcelona saldırısıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.