Isparta'da Askeri Uçağın Düşmesi

Isparta'da Askeri Uçağın Düşmesi
Yalvaç'taki CN-235 CASA tipi askeri uçağın düştüğü Yukarı Kaşıkara köyündeki enkaz alanında çalışmalar devam ediyor- Jandarma ekipleri, askeri personel ile iş makineleri dışında bölgeye karayolundan ulaşımı kapattı- Görgü tanığı Pınar:- "Uçak Eğirdir tara

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri uçağın düştüğü Yukarı Kaşıkara köyündeki enkaz alanında kaza sonrası çalışmalar sürüyor.

Kazanın meydana geldiği Gölcük Boğazı mevkisinde askeri yetkililerin koordine ettiği teknik çalışmalar, sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen askeri ekiplerce yürütülüyor.

Enkaz alanına ulaşımı sağlayan karayolu, jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Ekipler, iş makineleri ve askeri yetkililer dışında bölgeye girişe izin vermiyor.

Öte yandan, köyde geceden bu yana etkili olan yağmur nedeniyle enkazın bulunduğu bölgeye karadan ulaşımda güçlük çekildiği, yolda kalan ekiplerin, diğerlerinin yardımıyla kurtarıldıkları belirtildi.

- "Sis bir bastırıyor, bir açıyordu"

AA muhabirine konuşan kazanın görgü tanıklarından 58 yaşındaki İsmail Pınar, köyün kahvehanesinde oturdukları sırada uçağın yere oldukça yakın bir şekilde geçtiğini fark ettiklerini söyledi.

Bir süre sonra uçağın düştüğü haberini aldıklarını belirten Pınar, "Uçak Eğirdir tarafından gelip köyün doğu tarafından çok yakından geçtiğini gördük. İnanılmaz sis vardı. Sis bir bastırıyor bir açıyordu. Uçak düştü haberi gelince traktör ve pat pat denilen motorlarla aramaya başladık. Köyün hududu geniş olduğu için bulmakta zorlandık." dedi.

Pınar, enkaza ulaşımın çamur nedeniyle oldukça zor olduğunu da dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.