Isparta'daki Fetö/pdy Davasında Karar (1)

Isparta'daki Fetö/pdy Davasında Karar (1)
Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı- Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu'na "terör örgütü üy

ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan ve Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklarla tutuksuz yargılananlardan bazıları hazır bulundu.

İzmir'e nakledilen örgütün sözde Isparta bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile sözde üniversite sorumlusu olduğu ileri sürülen Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuklu sanıklar yoğun güvenlik önlemi altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Sanık yakınları da adliye bahçesindeki üst aramasının ardından salona girdi.

Aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 firari sanığın dosyası ayrıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu'na terör örgütü üyeliği, görevi kötüye kullanma ve irtikap suçlarından 27 yıl 9 ay, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'a örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme ve şantaj şuçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası, örgütün sözde Isparta bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Osman Demirhan'a ise terör örgütü yöneticiliğinden ve diğer örgüt üyelerinin işlediği suçlardan dolayı toplam 92 yıl 8 ay 29 gün hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası verildi.

(Devam edecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.