İsrail Askerleri Nablus'a Baskın Düzenledi: 1 Filistinli Yaralı

İsrail Askerleri Nablus'a Baskın Düzenledi: 1 Filistinli Yaralı
NABLUS (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.Sağlık...

NABLUS (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, İsrail güçlerinin kentin doğu kesimine baskın düzenlemesi sırasında yaşanan arbedede bacağından gerçek mermiyle vurulan Filistinlinin Rafidia Hastanesine kaldırıldığı ve durumunun stabilize olduğu ifade edildi.

Askeri güçlerin baskınının ardından Yahudi yerleşimcinin dini ayinlerini gerçekleştirmek üzere "Yusuf Türbesi'ne" baskın düzenlemesi bekleniyor.

Nablus'un doğusunda bulunan "Yusuf Türbesi", Yahudiler tarafından kutsal bir mekan olarak kabul ediliyor. Yahudiler, Hazreti Yusuf'un kemiklerinin Mısır'dan getirilip burada defnedildiğine inanıyor.

Filistinli tarihi eser uzmanları ise türbenin birkaç yüzyıllık geçmişi olduğunu ve Hazreti Yusuf'a değil Yusuf Duveykat isimli bir alime ait olduğunu iddia ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.