İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Salah açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Salah açıklaması
1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Hatib:- "Netanyahu'nun açıklamaları Şeyh Raid Salah'a yönelik tehditlerin seviyesini artırıyor. Ona zarar verilmesinin önünü açıyor. İsrail'in onu Filistin topraklarından uzaklaştırmasını ihtimal dışı görmüy

KUDÜS (AA) - 1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, İsrail'in "Mescid-i Aksa Muhafızı" lakaplı 1948 Filistin İslami Hareketi Başkanı Raid Salah'a zarar verme planları olduğu uyarısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Salah hakkındaki açıklamalarının ardından AA muhabirine konuşan Hatip, "Netanyahu'nun açıklamaları Şeyh Raid Salah'a yönelik tehditlerin seviyesini artırıyor. Ona zarar verilmesinin önünü açıyor. İsrail'in onu Filistin topraklarından uzaklaştırmasını ihtimal dışı görmüyorum" dedi.

Hatip, İsrail'in Salah'ın yalnızca Filistin'deki herhangi bir akımı temsil etmediğini, uzaklaştırılması halinde yerel ve uluslararası sembol ve lidere dönüşeceğinin farkında olduğunu kaydetti.

Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, Salah'ın geçen günlerde Mescid-i Aksa'nın daha sık ziyaret edilmesi ve orada bulunulması çağrısı yaptığını ve radikal Yahudilerin kutsal mescide baskın çağrıları nedeniyle, orada bulunmanın bir görev olduğunu dile getirdiğini aktardı.

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu, bugün yaptığı bir açıklamada, emniyet birimlerinde Hamursuz Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber Salah'in Mescid-i Aksa'da tansiyonu artırmaya yönelik girişimleri olduğuna dair bilgiler bulunduğunu belirterek, hapishanede olması gerektiğini ifade etmişti. Netanyahu, emniyet güçleri ve adalet bakanından Salah'ı Mescid-i Aksa'dan uzaklaştıracak adımları atmaya çağırmıştı.

Salah hakkında, 25 Aralık 2015'ten 24 Haziran 2016'ya kadar verilmiş uzaklaştırma kararı ile 2007'den beri Kudüs'teki Eski Şehire ve Mescid-i Aksa'ya 150 metreden fazla yaklaşmama ve yurt dışına çıkma yasağı bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.