İsrail-Filistin barışı için uluslararası konferans

İsrail-Filistin barışı için uluslararası konferans
Hamas, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası konferans düzenlenmesine karşı çıktı

GAZZE (AA) - Hamas, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası bir konferans düzenlenmesine karşı olduğunu açıkladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada hareketin Fransa'da, İsrail-Filistin barış sürecinin görüşüldüğü bir konferans düzenlenmesine karşı olduğunu belirtti.

Konferansı "vakit kaybı" olarak nitelendiren Zuhri, "Bunu Filistinlilere karşı her gün ihlallerde bulunan İsrail hükümetine bedava hizmet olarak görüyoruz. Fransa'daki konferans ya da İsraille müzakerelerin devam etmesi için düzenlenecek herhangi bir konferans, İsrail'in hakkımızı ihlal ettiği şu dönemlerde yeni bir şey ortaya koymayacak. Bunlar ayaklanmaya karşı halkı oyalamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Zuhri, Filistin halkına ve ulusal çıkarlarına zarar veren her türlü formüle karşı olduklarını vurguladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.