İsrail-Filistin barışı için uluslararası konferans

İsrail-Filistin barışı için uluslararası konferans
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, konferansın yaz aylarına ertelendiğini duyurdu- Hollande: - "Eğer taraflar müzakere istemezse, büyük devletler bir araya gelip iki ülkenin de anlaşabileceği müşterek parametreleri belirlemeye çalışır"

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İsrail-Filistin barışı için Paris'te düzenlenecek uluslararası konferansın ertelendiğini açıkladı.

Europe 1 radyo kanalına konuşan Hollande, 30 Mayıs'ta Paris'te Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından planlanan İsrail-Filistin barışına ilişkin uluslararası konferansın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin katılamaması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Konferansın gerekli bir girişim olduğuna işaret eden Hollande, "John Kerry 30 Mayıs'ta gelemiyor. Toplantı bu yaz düzenlenecek. Fransa güçlü bir girişimde bulunmazsa bölgedeki sömürgeleştirme, terör saldırıları ve çatışmalar devam edecek. Eğer taraflar müzakere istemezse, büyük devletler bir araya gelip iki ülkenin de anlaşabileceği müşterek parametreleri belirlemeye çalışır." diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ile yaklaşık 20 ülkeden temsilcilerin katılacağını kaydetmişti. Ayrault, bu hafta sonu İsrail ve Filistin'e giderek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmüştü.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.