İsrail güçleri 7 ayda 157 ev yıktı

İsrail güçleri 7 ayda 157 ev yıktı
İsrail güçleri işgal altındaki Filistin topraklarında 13 Eylül'den bu yana 157 evi yıktı

KUDÜS (AA) - İsrail güçlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında 13 Eylül'den bu yana 157 evi yıktığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte Filistinlilere ait 7 evi yıktığını belirtti.

Geçen yıl eylül ayının 13'ünden bu yana İsrail güçlerince yıkılan ev sayısının 157'ye ulaştığını aktaran Ureykat, "İsrail'in haklarımızı ihlal ederek işlediği her bir suçu kayıt altına alarak Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) de dahil ilgili tüm uluslararası kuruluşlara iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in, "saldırı düzenlediği" iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkmasını da eleştiren Ureykat, "İsrail'in toplu cezalandırma usullerinden biri de bu. İsrail'in kanunların üzerinde hareket etmesine izin vermek, Filistinlilerin haklarını ihlal etmesini kalıcı hale getirmek ve iki devletli çözümü yok etmekten başka birşeye yaramayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail güçleri ruhsatsız olduğu veya sahipleri "saldırı düzenledi" iddiasıyla işgal altında tutuğu topraklardaki Filistinlilerin evlerini yıkıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.