İsrail polisi iki gazeteceyi gözaltına aldı

İsrail polisi iki gazeteceyi gözaltına aldı
İsrail polisi Washington Post'un Kudüs Temsilcisi William Booth ve Batı Şeria muhabiri Sufyan Taha'yı gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail polisi Washington Post Kudüs Temsilcisi William Booth ve gazetenin Batı Şeria muhabiri Sufyan Taha'yı gözaltına aldı.

İsrail'deki Yabancı Gazeteciler Derneğinden (YGD) yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün eski şehir olarak bilinen sur içine açılan Şam Kapısı'nda gözaltına alınan Booth ve Taha'nın karakola götürülerek yaklaşık 40 dakika alıkonulduktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Şam Kapısı'nda Filistinli ve Yahudilerle sokak röportajı yapmaya çalışırken gözaltına alınan Booth ve Taha'ya polisin, "insanları kışkırtmak" suçlamasında bulunduğu öğrenildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, gözaltı olayını "talihsizlik" olarak niteleyerek, Bakanlık olarak polisten açıklama isteyeceklerini belirtti.

İsrail güçleri işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da hemen hemen her gün "saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla Filistinlileri hedef alarak ölüm veya yaralanmalarına sebep olurken, sokaklarda üst araması ve gözaltıları da sıklaştırmış durumda.

Kudüs'ün Şam Kapısı son aylarda yaşanan gerilimin yoğunlaştığı noktalardan birisi haline geldi. Son olarak önceki gün Şam Kapısı'nda 2 Filistinli "üzerlerinde silah bulunduğu" iddiasıyla vurularak öldürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.