İsrail saldırıları ayaklarını aldı, yuvasını dağıttı

İsrail saldırıları ayaklarını aldı, yuvasını dağıttı
Gazzeli talihsiz kadın Nemle, İsrail saldırılarında sakat kaldı, yuvası yıkıldı- Genç anne Nemle:- "Tüm bu olanlarda benim bir günahım yok. Savaş yüzünden hayatım mahvoldu. Aylardır çocuklarımı göremedim. Onları çok özledim. Bu acı ve ayrılık beni öldürüy

GAZZE (AA) - Gazzeli savaş mağduru İsra en-Nemle (22), İsrail'in attığı bombalar nedeniyle bacaklarını kaybetmesinin ardından, engeli nedeniyle eşinin kendisinden ayrıldığını söyledi.

AA muhabirine konuşan Nemle, İsrail'in 2014'teki saldırılarında, eşi ve 2 çocuğuyla beraber Refah kentindeki evinden kaçarken savaş uçağından atılan bir roket sonucu kendisinin 2 ayağını, eşinin sağ bacağını, 4 yaşındaki oğlu Şerif'in sol bacağını kaybettiğini, 3 yaşındaki kızı Abir'in ise vücudunun farklı bölümlerinin yandığını belirtti. Nemle, aynı saldırıda kayın biraderi ve eltisinin de hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Genç anne, yaralanmasının ardından Batı Şeria'ya nakledildiğini ve orada birkaç ay tedavi gördükten sonra evine döndüğünü ifade etti.

Ağlayarak evinde yalnızca 4 ay kalabildiğini anlatan Nemle, bu sürenin ardından eşinin kendisinden ayrıldığını ve eşinin ailesinin de artık evdeki görevlerini yerine getiremeyeceğini söylediklerini aktardı.

Tekerlekli sandalyeye bağlı olan Nemle, "Tüm bu olanlarda benim bir günahım yok. Savaş yüzünden hayatım mahvoldu. Buna dayanamayacağım. Aylardır çocuklarımı göremedim. Onları çok özledim. Bu acı ve ayrılık beni öldürüyor" dedi.

Dünyada çocuklarının hasretine dayanabilecek bir anne olmadığını söyleyen Nemle, evlatlarını yakından görmek, onlarla ilgilenmek, gerekli bakımı sunmak istediğini kaydetti.

Nemle, "Her şeyimi kaybettim, yıkıldım. Çocuklarımdan başka bir şeyim kalmamıştı, artık onlar da gitti" diye konuştu.

Kendi sağlık durumuna değinen Nemle, protez takılabilmesi için yaklaşık 1 yıl önce ek bir ameliyat daha geçirmesi gerektiğini ancak maddi imkanlarının buna elvermediği için ancak bu ay ameliyatı yaptırabildiklerini belirtti.

- Proteze İsrail engeli

Nemle, gerekli operasyonun tamamlandığını ancak şimdi de İsrail'in "güvenlik gerekçeleriyle" Gazze'den çıkmasına izin vermemesi nedeniyle protez yaptıramadığını ifade etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Nemle ve ailesinin yaralandığı gün, İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırılarda 140 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı ve binlerce ev hasar gördü.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze’ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve bir yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.