İsrail'de "çalışma izni bulunmayan" Filistinli işçiler

İsrail'de "çalışma izni bulunmayan" Filistinli işçiler
Knesset'teki Arap Listesi:- "Filistinli işçilerin çalıştırılmasına yönelik yeni yasayla İsrail işgalinin bölgedeki denetiminin güçlendirilmesi hedefleniyor"

KUDÜS (AA) - İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap Listesi, "Filistinli işçilerin çalıştırılmasına yönelik yasa"yı kınayarak, söz konusu kanunla "İsrail işgalinin bölgedeki denetiminin artırılmasının" amaçlandığını belirtti.

Parlamentodaki Arap milletvekillerini çatısı altında toplayan Liste, yaptığı yazılı açıklamada, "İzni bulunmayan Filistinli işçileri çalıştıranlara yönelik cezaların artırılmasını öngören yasanın onaylamasını" ciddi bir adım olarak değerlendirerek, "Yasa, abluka ve işgal altında günlük maişetini kazanmaya çabalayan binlerce Filistinlinin işlerinden mahrum edilmesine neden olacak. Söz konusu yasa, çalışma ve hareket özgürlüğü gibi insan haklarını ihlal ediyor" ifadesine yer verdi.

Hükümetin olağanüstü hal gerekçesiyle Filistinliler aleyhinde, hayatlarını cehenneme çeviren ırkçı yasaları onayladığı kaydedilen açıklamada, "Filistinliler toprakları ve milli servetini yağmalayan, bölgede siyasi, ekonomik ve coğrafi abluka uygulayan işgal nedeniyle İsrail'de çalışmak zorunda kalıyor. Bu sadece kanundan ibaret değil, ırkçı sömürge sisteminden kaynaklanan yaşamı doğrudan etkileyen bir vakıa. Yeni yasayla İsrail işgalinin bölgedeki denetiminin güçlendirilmesi hedefleniyor" denildi.

"İzni bulunmayan Filistinli işçileri çalıştıranlara yönelik cezaların artırılmasını" öngören yasa tasarısı, dün 120 kişilik parlamentoda, 16'ya karşı 44 oyla kabul edilmişti. Yeni yasa, izni bulunmayan Filistinli işçi çalıştırılması durumunda iş verenin, 4 yıla varan hapis cezası ile 110 bin dolara varan para cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

İsrail askerlerinin, 10 Mart'ta "çalışma izinleri bulunmadığı" gerekçesiyle 250 Filistinli işçiyi gözaltına aldığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.