İsrail'de Filistin asıllı milletvekillerine uzaklaştırma cezası

İsrail'de Filistin asıllı milletvekillerine uzaklaştırma cezası
Birleşik Arap Listesi, Filistinli ailelere başsağlığı ziyaretinde bulunan 3 Filistin asıllı milletvekiline uzaklaştırma cezası verilmesini kınadı

KUDÜS (AA) - Birleşik Arap Listesi, İsrail parlamentosu Knesset'in Etik Kurulu tarafından Filistin asıllı 3 milletvekili hakkında verilen genel kurul toplantılarından uzaklaştırma kararını kınadığını bildirdi.

Birleşik Arap Listesi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Knesset'teki Arap milletvekilleri Cemal Zahalka, Hanin Zuabi ve Basil Gattas'ın gerçekleştirdiği ziyarete işaret edilerek, "3 milletvekili ahlaki, insani, milli ve siyasi duruşlarının bedelini ödüyor" denildi.

Açıklamada, "İntikam amaçlı bu ceza, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun güçlü şekilde yıkmaya ve kötü bir tiyatroya dönüştürmeye çalıştığı gerçek demokrasi ve eşitlik için bizi direnişimizi sürdürme konusunda caydıramayacak" ifadeleri kullanıldı.

Milletvekillerinin çalışmasını engelleyen ve onları seçenlerin hakkına tecavüz eden rastgele alınmış bu kararın kabul edilmediği vurgulanırken, bu karara rağmen milletvekillerinin 4 aydır İsrail tarafından buz dolaplarında tutulan cesetlerin teslim edilmesi için çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

Knesset Etik Kurulu dün Hanin Zuabi ve Basil Gattas hakkında 4 ay, Cemal Zahalka için de 2 ay genel kurul toplantılarından uzaklaştırma kararı vermişti.

Arap asıllı üç milletvekili, İsraillilere yönelik saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla öldürülen, cenazeleri İsrail tarafından yakınlarına verilmeyen Filistinlilerin ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunmuştu.

120 koltuklu Knesset'te Birleşik Arap Listesi çatısı altında 13 Filistin asıllı milletvekili bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.