İsrail'den Filistinlilere ait yapılara yıkım

İsrail'den Filistinlilere ait yapılara yıkım
İsrail ordusu, "uhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait 6 barakayı yıktı

RAMALLAH (AA) - İsrail ordusuna ait buldozerlerin, Batı Şeria'da yer alan El-Halil kentinde "ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait 6 barakayı yıktığı bildirildi.

Filistinli Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin "C bölgesinde" bulunan El-Halil kentinin Ummu'l Hayr beldesinde ruhsatsız olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait 6 barakayı buldozerle yıktığını söyledi.

İsrail, Ummu'l Hayr beldesinin Karmiel Yahudi yerleşim birimine yakın olduğundan etrafındaki Filistinlileri uzaklaştırmak adına evlerini yıktığını belirten Cebur, beldede bulunan Filistinlilerin 1948'den bu yana bölgede ikamet ettiği kaydetti.

İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve "güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.