İsrail'den Şeyh Salah'a yeni suçlama

İsrail'den Şeyh Salah'a yeni suçlama
İsrail makamlarının gelecek hafta serbest bırakılacağını duyurduğu 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah hakkında yeni bir soruşturma dosyası hazırlandığı bildirildi- Avukatının açıklamasına göre, İsrail polisinin hazırladığı dosyayı savcılığın

KUDÜS (AA) – İsrail polisinin, cezaevindeki 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah hakkında yeni bir soruşturma dosyası oluşturduğu belirtildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri'nin açıklaması, Salah'ın gelecek hafta serbest bırakılacağının duyurulmasından sadece saatler sonra geldi.

Sözcü Samri yazılı açıklamasında, "Polis, yaptığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından toplanan bilgi ve kanıtları da içeren yeni bir dosyayı İsrail Devlet Savcılığı'na gönderdi." ifadesini kullandı.

Şeyh Salah'ın "yasadışı platform ve derneklere üye olduğu ve şiddete teşvik eden" açıklamalarda bulunduğuna dair şüphe üzerine yeniden sorgulandığı belirtilen açıklamada, "Suç dosyası, bütün delillerin toplanması ve kontrol edilmesinin ardından onaylanarak savcılığa gönderildi." denildi.

- Savcılık dosyayı kabul ederse Salah, 17 Ocak'ta serbest kalamayacak

Öte yandan AA muhabirine açıklama yapan Şeyh Salah'ın avukatı Ömer Hamayisi, "Söz konusu karar polis tarafından bize tebliğ edildi. Suç dosyasının savcılık tarafından kabul edilmesi durumunda 17 Ocak'ta serbest bırakılacağı açıklanan Şeyh Salah, serbest kalamayacaktır." dedi.

Bunun dışında kanun gereği Salah'ın serbest kalmasının önünde bir engel olmadığını belirten Hamayisi, "Ancak 17 Ocak'a kadar ne olur bilemeyiz." diye konuştu.

İsrail hapishaneler yönetiminin bugün açıklanan kararında Şeyh Salah'ın 17 Ocak'ta serbest bırakılacağı bildirilmişti.

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah, 9 yıl önce verdiği bir cuma hutbesinde halkı "şiddete teşvik" ettiği gerekçesiyle İsrail mahkemesi tarafından 18 Nisan 2016'da 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Salah, mayıs ayından bu yana Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tek kişilik hücrede tutuluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.