İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsraillilere karşı saldırı eylemleri düzenleyenlerin yakınlarının Batı Şeria'dan Gazze'ye gönderilmesi"ni öngörecek uygulamaların yasal açıdan incelenmesini istedi

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "İsraillilere karşı saldırı eylemleri düzenleyenlerin yakınlarının Batı Şeria'dan Gazze'ye gönderilmesi"ni öngörecek uygulamaların yasal açıdan incelenmesini istediği bildirildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, hükümetin hukuk danışmanı Avichai Mandleblitt'e gönderdiği mesajda, son aylarda çok sayıda bireysel eylemler düzenlendiğini ve eylemcilerin kimi zaman ailelerinden destek aldığını belirterek, "Eylemlerin düzenlenmesinde yardımcı olan terörist ailelerinin Gazze'ye gönderilmesini öngörecek olası uygulamaların kanuni açıdan incelenmesini istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Netanyahu mesajda, yasal yolların kullanılmasının, "İsrail ve vatandaşlarını hedef alan terör saldırılarını azaltacağına inandığını" kaydetti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin polis korumasında Mescid-i Aksa'ya girme ısrarı nedeniyle ekim ayıdan bu yana bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten gün aşırı "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

İsrail makamları, ayrıca olaylarda yaşamını yitiren bazı Filistinlilerin naaşlarının ailelerine teslim edilmemesi, "saldırı düzenlediği" iddia edilen Filistinlilerin yakınlarının evlerinin yıkılması, İsrail'de çalışma ruhsatlarının alınmasının yanı sıra yakınlarına ait köylerin kısmi ablukaya alınması gibi uygulamalara da başvuruyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.