İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail askerlerinin, Bire kentinde bir döviz bürosuna düzenlediği baskın sırasında çıkan yangın çevre dükkanlara da sıçradı

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Bire ketinde bir döviz bürosuna düzenlediği baskın sırasında çıkan yangının çevre dükkanlara da sıçradığı bildirildi.

Ramallah Valisi Leyla Ganam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Bire kentinde El-Aculi döviz bürosuna baskın düzenlediğini, bu sırasında çıkan yangını kontrol altına almak isteyen itfaiye ekiplerine engel olduğunu belirtti. Ganam, döviz bürosundaki hasarın büyük olduğunu kaydetti.

Ramallah'taki Sivil Savunma Halkla İlişkiler Müdürü Nail el-İzze de, yangının büroya molotof kokteyli ve ses bombası atılması nedeniyle çıktığı bilgisini verdi. Çevredeki yaklaşık on dükkanın yangın nedeniyle zarar gördüğünü belirten İzze, bazılarının tamamen kullanılmaz hale geldiğini aktardı.

Görgü şahitleri, İsrail güçlerinin döviz bürosundaki mallara el koyduğunu ve ardından kapısını havaya uçurduğunu ifade etti.

İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada, İsrail güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermi kullandığı, onlarca Filistinlinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

İsrail askerleri yaklaşık bir buçuk ay önce de aynı döviz bürosuna baskın düzenlemişti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.