İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri
Hamas, İsrail ordusu Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasının başarısız bir politika olduğunu belirtti

GAZZE (AA) - Hamas, İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasını "başarısız bir politika" şeklinde nitelendirdi.

Hamas sözcüsü Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkması başarısız bir politika. Bu politika gençlerimizi direnişe devam etmekten alıkoymayacak." ifadelerini kullandı.

Bedran, açıklamasında İsrail'in geçen hafta Ramallah'ta Filistinlilere ait 5 evi yıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu durum halkımızın işgalciler karşısındaki direnişini artırmaktan başka bir işe yaramayacak. İşgalci İsrail bu politikayı daha önce de denedi ve toplu cezalandırma siyasetinin, halkın özgürlük ve işgale direnme yolundaki kararlılığını artırdığını gördü."

Hamas sözcüsü ayrıca, Filistin halkına İsrail'in söz konusu politikalarına karşı daha çok kenetlenme, evleri yıkılan ailelere destek olma çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.